Stovky filmov a seriálov, obľúbené programy TV Markíza skôr ako v televízii, atraktívne športové prenosy, a to všetko bez reklám a bez viazanosti.
Vyskúšať na 7 dní zadarmoV inštruktážnom videu vám to ukážeme krok za krokom.
Káva hýbe svetom. Odhaduje sa, že každý deň sa na svete vypijú až tri miliardy šálok kávy. Nezáleží pritom, či ide o preso alebo kapučíno. Existuje veľa druhov a spôsobov, akým sa káva pripravuje a podáva.
Jedno je isté - milovníkom kávy napredujúce technológie zjednodušujú život. V minulosti si doma mohli pripraviť iba zalievanú kávu, neskôr prekvapkávanú, až prišli postupom času prvé kávovary. Luxus v podobe latte, kapučína a mocha bol v ponuke iba v kaviarňach. Dnes sme sa však rozhodli priblížiť vám nový fenomén s názvom dalgona. Ešte ste o ňom nepočuli? Tak určite čítajte ďalej.
Prečítajte si aj: Bezlepková diéta: Akým najčastejším mýtom ľudia veria a riadia sa nimi?
Dalgona coffee
Ide o kávový nápoj, teda podľa niektorých skôr sladký kávový dezert, ktorý pochádza z Indie. Celosvetovo sa stal slávny po jeho odprezentovaní v kórejskej televíznej šou. Niektorí ľudia ho pripravujú z instantnej kávy alebo korenistého prachu, my sme sa zamerali na poctivé espreso ako základnú ingredienciu.
Espreso si pripravte v domácich podmienkach. Či už formou prekvapkávanej kávy alebo automatickým kávovarom. Espreso má mať 30 mililitrov. Následne ho prelejte do väčšieho hrnčeka či misky, pridajte trstinový cukor, trochu teplého mlieka a mixérom napeňujte, pokým vytvoríte dalgona krém. Napokon si do pohára nalejte teplé mlieko (približne 1 a pol deci) a navrch nalejte dalgona krém a máte hotovo. Podľa preferencií môžete posypať škoricou, orechmi či kakaom.
Presný návod aj s inštrukciami si pozrite v nasledujúcom videu.