Niečo nové na Štedrý večer: Vianočný rybací mix od Gizky Oňovej

Ilustračná snímka.
Zdroj: Marian Weyo/shutterstock.com

Zaujímavý je aj tip s jablkom do šalátu.

Tak, ako poznáme veľa druhov kapustníc a hríbových polievok, poznáme i množstvo chutných receptov na majonézový šalát, ktorý je klasickou súčasťou vianočného a slávnostného stolovania. Pre lepšie trávenie môžete namiesto majonézy použiť kyslú smotanu a postrúhané jablko.

Jednoduchý sviatočný perník od Gizky Oňovej je dokonalá adventná pochúťka

Takisto okrem klasického vyprážaného kapra si môžete urobiť zdravšiu verziu - filé na masle, alebo lososa na pare. Pokiaľ budete všetko jesť s mierou, malý prehrešok vám neublíži.

Zdroj: gkrphoto/shutterstock.com

Urobte tento rok výnimku a na štedrovečerný stôl si pripravne chutný vianočný mix od najznámejšej svokry Gizky Oňovej. Rozpis je pre štyri osoby a večeru pripravíte za poldruha hodiny.

Suroviny

400 g lososa
400 g tresky
400 g kapra
800 g v šupke uvarené šalátové zemiaky
250 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
100 g kyslých uhoriek
100 g cibule
100 g majonézy
200 g kyslej smotany
1 PL horčice
soľ, korenie
2 dl šťavy z kyslých uhoriek

Postup

Plátky lososa pripravíme na pare, tresku na masle a kapra vypražíme v trojobale. Na drobno nakrájanú koreňovú zeleninu uvaríme s 1 dl vody. Prilejeme šťavu z uhoriek a privedieme do varu. Odstavíme a prisypeme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú iba zaparíme. Touto zmesou zalejeme nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a primiešame majonézu, smotanu a horčicu. Do šalátu môžeme primiešať nastrúhané jablko.

Pozrite reportáž z magazínu Reflex, v ktorej uvidíte ďalšie tipy od Gizky Oňovej.


BRATISLAVA/zg

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme My ženy

Dôležité udalosti