Známi šéfkuchári prezradili svoje sviatočné recepty. Nechajte sa inšpirovať

Video televízie Markíza sa automaticky prehrá po krátkej reklame.

Vianoce po taliansky, ale nie v pravom zmysle slova. Známy taliansky šéfkuchár Andrea Ena ukázal v Teleráne tradičný sviatočný recept, ktorý pripravujú Taliani na Štedrý deň.

Tým, že je jeho krajina veľká, jedlá sa líšia podľa regiónov. Ťažko nájsť jeden konkrétny. Jedno je však isté, na vianočnom stole preferujú tak ako Slováci ryby, ale aj morské plody. Andrea nám navaril cestoviny aj ragú.

Zaspomínal si na jeho prvé Vianoce na Slovensku. Strávil ich v Ružomberku a prezradil, ktoré jedlo ho na vianočnom stole šokovalo.

​Kyslá hubová polievka zas nechýba na sviatočnom stole slovenského šéfkuchára Vojtěcha Artza. Pripravuje ju každý rok a recept má dlhú tradíciu. Robila ju aj jeho mama. Ukázal, ako sa varí a čo v nej nemôže chýbať. Ubezpečuje, že je veľmi jednoduchá.

Šéfkuchár Michal Baniar pripravil vianočku z kysnutého cesta aj obľúbený vaječný likér.

Tak už nám neostáva nič iné, len zaželať vám dobrú chuť!

Viac sa dozviete v priloženej reportáži vyššie.

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

Práve sa číta

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

K téme Zaujímavosti

Dôležité udalosti

Sledujte kanál najsledovanejšieho televízneho spravodajstva na internete.