Ukážeme vám nové rovnašaty, ktoré dostanú príslušníci ZVJS

Nové uniformy.
Nové uniformy. Zdroj: archív

Zámerom zmeny je podľa vedenia väčšia variabilita nosenia, kombinácia vo všetkých ročných obdobiach či poveternostných podmienkach.

Tridsať rokov chodia do práce rovnakom oblečení. Po troch dekádach dostanú príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže nové rovnošaty.

Uniformy a ich doplnky budú dokonca súčasťou vyhlášky. A to už sa týka aj nás. Za tričko s ich znakom či nápisom vás môžu potrestať.

Na hlave kukly, v rukách samopaly. Najčastejšie ich vidíme v nepriestrelných vestách, ako eskortujú nebezpečných zločincov alebo obvinených. No príslušníci väzenskej stráže chránia aj budovy súdov či prokuratúr. V zbore pracuje vyše 4 a pol tisíca ľudí.

Zámerom zmeny je podľa vedenia väčšia variabilita nosenia, kombinácia vo všetkých ročných obdobiach či poveternostných podmienkach.

Zamestnancov nepreoblečú do nového plošne, ale postupne, kto bude čo potrebovať. Napríklad za jedno pánske sako k služobnej rovnošate zaplatí zbor takmer 120 eur, za tričko k cvičnej rovnošate vyše 21 eur.

Zákon zakazuje používať uniformy tým, ktorý v zbore nepracujú. No mnohí z nás ani nevedia ako presne všetky vyzerajú. Preto po novom nájdete rovnošaty aj ich doplnky vo vyhláške, ktorá bude verejne prístupná. A neznalosť nás už pred pokutou nezachráni.


BRATISLAVA/TV Markíza

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

K téme Uniformy

Dôležité udalosti

Sledujte kanál najsledovanejšieho televízneho spravodajstva na internete.