Je kváskovanie probiotické? Bukovský to povedal jasne

Ilustračná snímka.
Zdroj: Fascinadora/shutterstock.com

Lepok tu tiež zohráva úlohu.

Mnohí z nás majú pocit, že sú infikovaní kvasinkami a robia prokvasinkové kúry. Podľa Igora Bukovského však štúdia spred niekoľkých týždňov vyvracia túto predstavu. Hlavný zdroj kvasiniek v našom tráviacom trakte je ústna dutina.

"Keď ľudí požiadali, aby si po každom jedle umyli zuby, tak v porovnaní s ľudmi, ktorí si ich umývajú iba raz denne, obsah kvasiniek v hrubom čreve bol na úrovni jedného až desiatich percent. Ak chcete riešiť kvasinky, tak si začnite umývať zuby častejšie. Takýmto spôsobom znižite ich obsah v hrubom čreve 100-násobne," vysvetlil.

Máme ich v tele iba vtedy, ak máme zanedbanú ústnu hygienu, jeme veľmi často a potraviny obsahujúce kvasinky. "V našom tráviacom trakte sa chytia vtedy, ak máme oslabenú imunitu. Sú to cukrovkári alebo ľudia s oslabenou imunitu. Ak chcete riešiť kvasinkovú infekciu, jedzte trikrát denne a umývajte si zuby po každom jedle," zdôraznil.

A je kváskovanie probiotické? Odpoveď Bukovského vás poriadne prekvapí, jeho názor sa týka aj kváskového pečiva. Nezabudol pripomenúť aj obsah lepku.


A ako si urobiť kváskový chlieb vám prezradí reportérka magazínu Reflex Lenka Perželová.


BRATISLAVA/zg

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme My ženy

Dôležité udalosti