Šalátová polievka s pestom z medvedieho cesnaku

Šalátová polievka s pestom z medvedieho cesnaku.
Zdroj: Teleráno

20 g hladkej múky 20 g masla 200 ml mlieka 200 ml smotany 2 ks hlávkového šalátu 50 ml octu 200 ml kyslej smotany Na dochutenie: soľ mleté biele korenie cukor kôpor Pesto: 100 g medvedieho cesnaku 20 g vlašských orechov 100 ml olivového oleja soľ

Krok 1
Pripravíme si bešamel. V hrnci roztopíme maslo, zaprášime hladkou múkou a spolu dobre premiešame. Keď sa začnú tvoriť bublinky a hmota začne hustnúť vlejeme vlažné mlieko a miešame do zhustnutia,

Krok 2
V prípade hustej hmoty ju zriedime vodou, alebo vývarom.

Krok 3
Šalát očistíme, rozoberieme na listy, natrháme a vložíme do polievky.

Krok 4
Povaríme 10 minút, dochutíme octom, soľou, korením a dáme vychladiť.

Krok 5
Servírujeme na tanieri, pokvapkané pestom z medvedieho cesnaku, ktoré si pripravíme rozmixovaním všetkých ingrediencií a dozdobíme kôprom.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti