Famózna jahodová roláda s krémom z bielej čokolády

rolada.jpg

4 vajcia 4 PL kryštálového cukru 1 ČL kypriaceho prášku 4 PL polohrubej múky štipka soli Na plnku: 100 g bielej čokolády 200 ml smotany na šľahanie 400 g čerstvých jahôd a iného lesného ovocia práškový cukor

Krok 1
Žĺtka vyšľaháme s cukrom na krásnu, nadýchanú penu.

Krok 2
V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh.

Krok 3
Do žĺtkovej zmesi pridáme múku s kypriacim práškom, sneh a opatrne zmiešame.

Krok 4
Cesto rozotrieme na papierom vystlaný plech, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 8-10 minút do zlatova.

Krok 5
Upečenú roládu preklopíme na čístú utierku, stiahneme papier na pečenie a ešte teplú zrolujeme a necháme vychladnúť,

Krok 6
Medzitým sa pustíme do prípravy krému. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou na šľahanie.

Krok 7
Necháme vychladnúť v chladničke niekoľko hodín a vyšľaháme na krém. (môžeme dosladiť podľa chuti)

Krok 8
Jahody opláchneme a nakrájame.

Krok 9
Roládu rozbalíme, potrieme krémom, poukladáme jahody a iné lesné ovocie a zarolujeme.

Krok 10
Na záver poprášime práškovým cukrom.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti