Liptovské bryndzáky s baklažánom, cuketou, pečeným cesnakom a smotanovou omáčkou

polievka.jpg

200 g bryndze 300 g zemiakov 200 ml repkového oleja cibuľa 100 g slaniny pažítka 100 g pochúťkovej smotany soľ korenie 200 g cukety 300 g baklažánu 2 zväzky mladého cesnaku 1 PL dijónskej horčice 1 PL hrubozrnnej horčice 200 ml smotany kôpor

Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke a očistíme.

Krok 2
Cibuľku so slaninkou nakrájame a orestujeme.

Krok 3
Zemiaky pretlačíme spolu s bryndzou, pridáme smotanu, cibuľku s orestovanou slaninkou a pažitku.

Krok 4
Dochutíme soľou, korením a dobre premiešame.

Krok 5
Z tejto zmesy formujeme malé, okrúhle placky, ktoré opekáme z oboch strán do zlatova.

Krok 6
Baklažán, cuketu a mladý cesnak ugrilujeme a dochutíme cesnakovou soľou.

Krok 7
Pustíme sa do omáčky: Do oleja pridáme maslo spolu s dijónskou a hrubozrnnou horčicou, orestujeme, pridáme smotanu a dochutíme podľa potreby.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti