Grilované kuracie prsia na špargľovom rizote s parmezánom

natierka.jpg

500 g kuracích pŕs 300 g ryže Arborio 250 g bielej špargle 250 g zelenej špargle 100 g parmezánu 50 g masla 10 cl bieleho vína 1 biela cibuľa soľ cukor biele korenie

Krok 1
Bielu špargľu ošúpeme, zelenej skrojíme konce, ak je mladá a tenká nie je potrebné ju šúpať.

Krok 2
Uvaríme ich vo vriacej, osolenej vode, do ktorej pridáme lyžičku kryštálového cukru. Bielu špargľu varíme cca 5 minút, a zelenú cca 2 minúty. Vyberieme a ochladíme ich v ľadovej vode, ( Špargľa si zachová krásne zelenú farbu)

Krok 3
Vodu zo špargle nevylievame, odložíme si ju bokom na prípravu rizota.

Krok 4
Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na masle.

Krok 5
Pridáme ryžu Arborio, orestujeme a podlejeme vínom.

Krok 6
Keď sa víno odparí, podlievame vodou (v ktorej sa varila špargľa) kým nie je ryža polomäkká.

Krok 7
Špargľu nakrájame na menšie kúsky a pridáme do rizota. Ochutíme soľou a korením.

Krok 8
Keď je ryža al dente pridáme maslo, postrúhaný parmezán a citrónovú šťavu.

Krok 9
Kuracie prsia osolíme, jemne okoreníme a ugrilujeme do zlatova.

Krok 10
Podávame so špargľovým rizotom.

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti