Chilli con carne

#159918 00:00:05

500 g mletého hovädzieho mäsa 300 ml hovädzieho vývaru 400 g konzervovaných paradajok 1 PL oleja 1 veľká cibuľa 1 červená paprika 2 strúčiky cesnaku 1 PL chilli 1 PL mletej sladkej papriky 1 PL rasce ½ PL majoránky 2 ČL paradajkového pretlaku 400 g červených fazulí soľ mleté čierne korenie 2 PL kryštálového cukru

Krok 1
Cibuľu nakrájame nadrobno, papriku rozpolíme, vyberieme jadierka, opláchneme a nakrájame asi na 1 cm veľké kocky. Cesnak ošúpeme a nakrájame,

Krok 2
Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu a za stáleho miešania osmažíme do sklovita.

Krok 3
Pridáme cesnak, papriku, chilli, sladkú papriku a rascu a krátko smažíme, kým sa všetky vône a chute nespoja.

Krok 4
Pridáme mleté mäso a smažíme cca 7 minút, kým nie je krásne chrumkavé a zo všetkých strán rovnako prepečené. (Mäso smažíme, nie dusíme).

Krok 5
Zalejeme vývarom, pridáme konzervované paradajky a dochutíme majoránkou, soľou, korením a cukrom.

Krok 6
Do omáčky ešte pridáme paradajkový pretlak a všetko spolu dobre premiešame.

Krok 7
Prikryjeme a za občasného miešania dusíme cca 20 minút.

Krok 8
Fazule scedíme, pridáme do panvice a varíme ešte ďalších 10 minút.

Krok 9
Chilli con carne by malo byť krásne šťavnaté a husté. Ak sa nám však zdá príliš husté, môžeme pridať trošku vody.

Krok 10
Na záver dochutíme soľou, korením a odkryté necháme postáť ešte cca 10 minút, aby mäsko natiahlo všetky chute a vône,

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti