Tzatziky

toto-je-najkrajsia-torta-na-slovensku.jpg

500 g plnotučného gréckeho jogurtu 1 stredne veľká uhorka (nahrubo nastrúhaná na strúhadle) 1-2 strúčiky cesnaku (pretlačené cez lis na cesnak) 1/2 zväzku kôpra (nadrobno nakrájaný) 75 ml čistého panenského olivového oleja ocot soľ podľa potreby

Krok 1
Uhorku umyjeme, očsitíme a nastrúhame do misky. Posolíme a premieša.e

Krok 2
Následne uhorky scedíme tak, aby sme z nich odstránili všetku tekutinu.

Krok 3
Môžeme ich dlaňou jemne pritlačiť, aby sa z nich uvoľnila aj posledná prebytočná voda. Inak by bolo tzatziky veľmi vodové, čo nechceme.Následne uhorky scedíme tak, aby sme z nich odstránili všetku tekutinu.

Krok 4
Môžeme ich dlaňou jemne pritlačiť, aby sa z nich uvoľnila Do druhej misky dáme jogurt, pridáme nastrúhané uhorky, pretlačený cesnak, nadrobno nasekaný kôpor. trocha octu a všetko spolu dobre premiešame.aj posledná prebytočná voda. Inak by bolo tzatziky veľmi vodové, čo nechceme.

Krok 5
Nakoniec dochutíme podľa potreby soľou.

Krok 6
Odložíme do chladničky na cca 20 minút, pretože tzatziky sa podáva studené a môžeme servírovať.oniec dochutíme podľa potreby soľou.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti