Lahodný jahodový/malinový sirup

bojujte-jedlom-proti-rednutiu-kosti-.jpg

1 kg jahôd (alebo malín) ½ l vody 1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia

Krok 1
Jahody umyjeme, dáme do hrnca s vodou a necháme 5-10 minút povariť.

Krok 2
Vychladnutú jahodovú hmotu zmiešame s cukrom na prípravu sirupu a necháme cez noc v chlade.

Krok 3
Šťavu vylisujeme a precedíme cez jemné sitko alebo plátno.

Krok 4
Sirup uvedieme do varu, necháme 3 minúty variť, nalejeme do sterilných fliaš, dobre uzavrieme a necháme v chlade.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti