Obrátený rebarborový koláč

v-telerane-sme-mali-prave-veganske-hody-_37355615.jpg

2 stonky rebarbory hrsť orechov podľa chuti 4 PL kokosového cukru 4 PL špaldovej múky 2 PL kokosového cukru na posypanie 1 ČL škorice 4 vajíčka 1/4 ČL zázvoru (nemusí byť) 1 ks vínneho kameňa / prášku do pečiva maslo alebo olej na vymastenie formy

Krok 1
Rebarboru umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

Krok 2
Bielky vyšľaháme do hustej peny so štipkou soli a zároveň žĺtky s cukrom do penista tak, aby zmes zdvojnásobila svoj objem.

Krok 3
Do žĺtkovej zmesi pridáme múku, vínny kameň a korenia a postupne pridávame sneh z bielok. Zľahka premiešame a vytvoríme cesto.

Krok 4
Okrúhlu koláčovú formu vytrieme maslom alebo olejom, vysypeme cukrom, posypeme nasekanými orechmi, na ktoré rozložíme nakrájanú rebarboru.

Krok 5
Na takto pripravený základ vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút.

Krok 6
Až po úplnom vychladnutí koláč otočíme a môžeme podávať.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti