Cestoviny so špenátovým pestom s mandľami a balkánskym syrom

nehrali-uvolnim.jpg

Základné cesto na 4-5 porcií: 500 g hladkej múky 00 extra (polovicu môžeme nahradiť semolinovou múkou) + trochu na podsypávanie 5 celých vajíčok 1 PL oleja 1/2 ČL soli Na pesto: 240 g baby špenátu 2 PL jemne opražených nesolených lúpaných mandlí 50 g balkánskeho syra 3 strúčiky cesnaku 2 PL extra panenského olivového oleja Soľ a korenie podľa chuti Na servírovanie 2 PL nasekaných opražených mandlí a 150 g balkánskeho syra

Krok 1
Múku preosejeme na pracovnú dosku a do stredu vyhĺbime jamku. Do nej postupne pridávame vajíčka rozmiešané s olejom a soľou a rukami vypracujeme tuhšie vláčne cesto. Vytvarujeme ho do hrudky, zabalíme do fólie a necháme v chlade odpočinúť aspoň pol hodiny. Potom ho rozdelíme na 3 - 4 časti a na pomúčenej doske každú rozvaľkáme na tenké pláty. Tie už potom rozrežeme do želaných tvarov

Krok 2
Špenát dôkladne poumývame a oblanžírujeme – to znamená že ho na chvíľu ponoríme do vriacej vody a okamžite zachladíme v studenej. Špenát si tak zachová peknú farbu. Odkvapkaný ho necháme vychladiť

Krok 3
Všetky suroviny na prípravu pesta (okrem soli a korenia) vložíme do mixéra a urobíme z nich hladkú pastu. Necháme chvíľu odležať, aby sa chute prepojili a podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Nakoniec dôkladne premiešame s čerstvo uvarenými plochými cestovinami, podľa potreby môžeme priliať aj trochu vody, v ktorej sa cestoviny varili

Krok 4
Servírujeme posypané mandľami a na kocky nakrájaným syrom

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti