Čerešňová bublanina

opite-pagaciky.jpg

Na plech o veľkosti 25 x 38 cm potrebujeme: 3 celé vajíčka 2 šálky práškového cukru 1 šálku smotany na šľahanie 3 šálky polohrubej múky 1 balíček prášku do pečiva 2 lyžice rastlinného oleja nastrúhanú kôru z jedného citróna vykôstkované (nemusia byť) čerešne maslo na vymastenie a trochu múky na vysypanie plechu

Krok 1
Rúru si dáme predhriať na 180 °C. Plech vymažeme a vysypeme múkou.

Krok 2
Celé vajíčka rozbijeme do misy a poriadne ich prešľaháme s cukrom. Potom pridáme smotanu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu vymiešame do vláčneho cesta, ktoré vylejeme na plech.

Krok 3
Na povrch poukladáme dôkladne umyté ovocie a vložíme do rúry. Pečieme cca pol hodiny, pre kontrolu použijeme špáradlo. Zapichneme ho do korpusu a ak po vybratí zostane suché, bublanina je hotová.

Krok 4
Necháme vychladnúť a podávame, môžeme posypať práškovým cukrom.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti