Jablkový koláč

aj-cistenie-a-filetovanie-kapra-moze-byt-hracka-ak-viete-ako-nato.jpg

Jablčná zmes: 5ks veľké jablko ½ šálky kryštálového cukru 2 lyžice hladkej múky 1 lyžička mletej škorice 1 lyžica citrónovej šťavy Maslové cesto: 2 šálky múky ¾ lyžičky soli 200g maslo (izbovej teploty) 1ks vajce 2 lyžice studenej vody 1 lyžica bieleho octu Posýpka: 1/3 šálky cukru 3/4 šálky hladkej múky 6 lyžíc masla

Krok 1
Spolu vymiešame vyšľahané vajcia, vodu a ocot.

Krok 2
Tekutinu vylejeme do múky a stále miešame s vidličkou.

Krok 3
Rozdelíme cesto na dve časti a tvarujeme každú polovicu do tvaru gule.

Krok 4
Vyvaľkáme kruh do veľkosti cca 10cm, zabalíme do igelitu a necháme chladiť cca 15-30 minút.

Krok 5
Potom vyvaľkáme každé cesto do veľkosti 30cm kruhu. Toto cesto je vhodné na dvojvrstvové koláče ako jablkový alebo čerešňový koláč.

Krok 6
Všetky ingrediencie na plnku zmiešame a jablčnú zmes uložíme na prvú vrstvu cesta.

Krok 7
Prikryjeme druhou vrstvou cesta, uzavrieme na krajoch a narežeme zvrchu, aby mohol unikať horúci vzduch.

Krok 8
Ak nám zostalo cesto môžeme urobiť na vrchu dekoráciu. Pečieme v rúre cca 30 až 40 minút pri teplote 200 stupňov.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti