Bravčová krkovička s rozmarínom

uz-chladite-sampanske-takto-ho-spravne-otvorite.jpg

200 g bravčovej krkovičky 1 lyžička morskej soli 1 vetvička rozmarínu kuchynský špagát Suroviny na marinádu: 125 ml svetlého piva Velkopopovický Kozel 10 % 125 ml olivového oleja 4 strúčiky cesnaku 6 guľôčok čierneho korenia 1 lyžica dijonskej horčice 1 lyžica rozmarínu 2 bobkové listy

Krok 1
Do misky dáme horčicu, prilejeme olej a metličkou obe suroviny premiešame.

Krok 2
Cesnak pokrájame nadrobno a pridáme do misky spolu s mierne podrveným korením posekaným rozmarínom a bobkovým listom.

Krok 3
Nakoniec zalejeme pivom, premiešame a do takto pripravenej marinády ponoríme krkovičku a necháme odpočívať. Najlepšie cez noc.

Krok 4
Plát krkovičky položíme na kuchynskú doštičku, po obvode ho zviažeme potravinárskym špagátom a konce odstránime, aby na grile nezačali horieť.

Krok 5
Pri neskoršom grilovaní nám bude mäso vďaka špagátu lepšie držať tvar.

Krok 6
Zhruba po 12-tich hodinách mäso vyberieme z marinády, osušíme papierovým obrúskom, osolíme a dáme na rozpálený gril.

Krok 7
Na plátok mäsa položíme vetvičky rozmarínu. Grilujeme z každej strany cca 6 minút podľa hrúbky mäsa.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti