Camembert zapečený v lístkovom ceste

camembert.jpg

375 g camembertu 1 balíček lístkového cesta (najlepšie už vyvaľkaného) 1-2 žĺtky na potretie cesta papier na pečenie Na plnku: 0,1 l svetlého piva Velkopopovický Kozel 10 % 18 šampiňónov 4 lyžice rozpusteného masla 4 menšie šalotky 1 lyžička nasekaného tymianu a rozmarínu 100 g vlašských orechov soľ čierne korenie

Krok 1
V panvici rozpustíme 3 lyžice masla, pridáme najemno nakrájanú šalotku a opražíme do sklovita.

Krok 2
Šalotku vyberieme z panvice, zvýšime teplotu a pridáme zvyšné maslo.

Krok 3
Pridáme šampiňóny, ktoré sme si očistili kefkou a nakrájali na plátky a krátko opečieme.

Krok 4
Keď sú opečené, pridáme bylinky.

Krok 5
Zalejeme Kozlom, pridáme orestovanú cibuľku, privedieme k varu a necháme odpariť prebytočnú tekutinu, kým nám nevznikne hustá konzistencia.

Krok 6
Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Krok 7
Medzitým si na druhej panvici osmažíme nasekané orechy, ktoré pridáme k šampiňónom.

Krok 8
Podľa chutí osolíme a okoreníme čerstvým mletým korením.

Krok 9
Plát lístkového cesta nakrájame na štvorce veľké asi 15x15 cm.

Krok 10
Vychladený camembert prerežeme ostrým nožom na polovice.

Krok 11
Doprostred cesta vložíme koliesko syra, lyžicou preniesieme na syr zmes húb a orechov tak, aby bol celý pokrytý.

Krok 12
Syr do cesta zabalíme ako do šatky, cípy spojíme na vrchole a ešte stlačíme.

Krok 13
Takto spracujeme všetok syr a plnku.

Krok 14
Pripravené šatôčky poukladáme na papierom vystlaný plech, položíme na gril rozpálený na 150-170 stupňov a grilujeme metódou nepriameho žiaru 12-15 minút.

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti