Dusené teľacie na feniklovej omáčke

tartar-z-lososa.jpg

600 g teľacieho stehna 2 väčšie fenikle 3 žlté cibuľe 1 dcl bieleho vína soľ vetvička tymianu biele korenie 500 g nových zemiakov 300 g špenátu 1 strúčik cesnaku 100 g masla 1 dcl olivového oleja. 0,5 l vývaru

Krok 1
Teľacie mäso nasolíme a obalíme v nasekanom tymiane.

Krok 2
V hrnci si rozpálime olivový olej, na ktorom si mäso vcelku opečieme zo všetkých strán.

Krok 3
K mäsu pridáme nasekanú cibuľku a spolu restujeme cca 10 minút.

Krok 4
Pridáme fenikel nakrájaný na mesiačiky, víno a dusíme do mäkka cca 1 - 1,5 hodiny.

Krok 5
Mäso vyberieme a omáčku rozmixujeme do hladka.

Krok 6
Špenát si orestujeme na cesnaku a masla so soľou a bielym korením.

Krok 7
Zmes premiešame spolu s uvarenými zemiakmi a mäsko nakrájame na tenšie plátky

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti