Paella – Big Pan

maso.jpg

500 g šalotky 1 veľká hlávka cesnaku 2 kg kuracích dielov 3 červené papriky 1 väčšia čili paprička 2 drvené paradajky 600 g zelených fazuliek šafran pimento ( kurkuma) 5 l vývaru olivový olej podľa potreby 500 g choriza 3 PL mletej papriky 300 g mrazeného hrášku 1500 g guľatozrnnej ryže ( Arborio) 2 kg kreviet, mušlí, rýb 1 kg kalamárov soľ korenie 3 hrste nasekanej petržlenovej vňate 5 citrónov

Krok 1
Cibuľu nakrájame na drobné kocky, cesnak najemno posekáme, mäso na kusy, rajčiny a papriku na drobno.

Krok 2
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a opražíme chorizo, vyberieme na tanier.

Krok 3
Na panvicu pridáme ešte olej a opečieme mäso, pridáme cibuľu cesnak a čerstvú papriku necháme restovať .

Krok 4
Zohrejeme vývar spolu so šafranom a základ zalejeme.

Krok 5
Do panvice vrátime mäso a chorizo, pridáme fazuľové struky , drvené paradajky a necháme zovrieť.

Krok 6
Pridáme ryžu a rovnomerne rozprestrieme.

Krok 7
Podľa potreby dolievame vývar. Extra na panvici sprudka na olivovom oleji opečieme krevety, ryby, kalamáre a mušle.

Krok 8
Ku koncu pridáme všetko do panvice a ešte krátko dusíme. Osolíme a okoreníme.

Krok 9
Potom panvicu odstavíme z ohňa prikryjeme alobalom a necháme 5 minúť postáť.

Krok 10
Na záver vmiešame nasekanú vňať. Podávame s kúskom citróna.

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti