Domáca čokoládová zmrzlina

varili-ste-so-sefkucharom-vojtom-artzom-.jpg

Na zmrzlinu: 10 žĺtkov 100 g cukru 1 l smotany 400 g čokolády Kornútky: 250 g masla 100 g cukru 100 g múky 10 bielkov 1 PL cukrovej melasy

Krok 1
Žĺtka vymiešame s cukrom, vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so smotanu.Žĺtkovú zmes vmiešame do smotanovej a varíme asi dvadsať minút.

Krok 2
Zmes necháme vychladnúť a nalejeme do zmrzlinovača.

Krok 3
Medzitým si pripravíme kornútky. Maslo rozpustíme, primiešame múku a melasu.

Krok 4
Bielka vymiešame s cukrom do tuha a primiešame k maslovej zmesi.

Krok 5
Rúru predhrejeme na 175°C a s lyžicou tvarujeme krúžky na plechu, na ktorý sme dali papier na pečenie.

Krok 6
Pečieme do zlatista cca desať minút, vyberieme a vytvarujeme kornútky.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti