Plnená cibuľa teľacím mäsom a hubami v slanine

varili-ste-so-sefkucharom-vojtom-artzom-_1569341107.jpg

4 očistené cibule 200 g mletého teľacieho mäsa 50 g húb 1 PL nasekanej petržlenovej vňate soľ mleté čierne korenie huby (hnedé šampiňóny) 1 vajce plátky slaniny Paradajkový dip : 150 g cibule olej 100 g paradajkového pretlaku 350 g lúpaných paradajok 0,05 l octu 50 g kryštálového cukru soľ mleté čierne korenie čili papričky podľa chuti 1 ČL mletej sladkej papriky šťava a kôra z jedného pomaranča 1 PL Dijónskej horčice

Krok 1
Vnútro cibule vyberieme, aby nám zostala posledná vrstva a vybranú cibuľu nakrájame spolu z hubami a zmiešame z mletým teľacím mäsom,

Krok 2
Pridáme soľ, korenie, petržlenovú vňať a vajíčko.

Krok 3
Zmesou naplníme cibuľu a obalíme v slaninke.

Krok 4
Dáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C 15-20 minút.

Krok 5
Medzitým si pripravíme dip. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu a pridáme všetky ostatné prísady. Pomaly varíme 25-30 minút a rozmixujeme na jemnú omáčku.

Krok 6
Vyberieme z rúry, potrieme dippom a dopečieme ešte 5 minút.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti