Polonahá levanduľová torta s malinami

kralovna-fasiangov-jednoznacne-siska-.jpg

2 korpusy s priemermi 21cm a 12cm: 4 vajcia 165 g krupicového cukru 30 g vanilkového cukru 170 g hladkej múky 3/4 ČL prášku do pečiva 4 PL studená voda Krém: 350 g mascarpone 200 g šľahačková smotana 80 g práškový cukor 20 g vanilkový cukor 1/2 PL sušená levanduľa ríbezľový džem na ozdobu: maliny, kvety

Krok 1
Žĺtky poriadne vymiešame s cukrom (práškový + vanilkový) do peny- trvá to asi 5 minút.

Krok 2
Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a následne prilejeme 3 lyžice vody. Dobre premiešame.

Krok 3
V miske si vyšľaháme z bielkov a štipky soli tuhý sneh, opatrne ho primiešame do cesta a vylejeme na maslom vymastené a hrubou múkou vysypané tortovú formy.

Krok 4
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov 20-30 minút (menšia bude hotová skôr).

Krok 5
Mascarpone vyšľaháme spolu s cukrom a levandulou do hladkého krému, pridáme šľahačkovú smotanu a šľaháme kým nám nevznikne pevný krém.

Krok 6
Vychladnuté korpusy prerežeme na tri časti. Na každé poschodie natrieme tenkú vrstvu džemu a hrubšiu vrstvu krému.

Krok 7
Tortu poskladáme a natrieme zvrchu aj z bokov zvyškom krému.

Krok 8
Kraje zbavíme prebytočného krému tak, aby bolo vidno korpusy, ozdobíme malinami a kvetmi a podávame.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti