Pomalý grilovaný steak z hovädzej sviečkovice

pizza-je-najnavykovejsie-jedlo.jpg

Grilovaný steak z hovädzej sviečkovice: 2 kg hovädzej sviečkovice 200 g masla morská soľ čierne korenie 0,1 l koňaku 0,1 l oleja Špaldové halušky: 400 g špaldovej krupice 2 vajcia 1 vaječný žĺtok nasekaná petržlenová vňať 2 PL soli 0,25 l mlieka Karamelizovaná kapusta: 400 g kyslej kapusty 5 PL slnečnicového oleja 100 g údenej slaniny 80 g žltej cibule 10 g cesnaku 0,06 l javorového sirupu 0,2 l zeleninového vývaru 1 ČL rasce (celej) soľ čierne korenie 50 g masla

Krok 1
Mäso osušíme a očistíme od povrchových šliach. Vcelku ho zatočíme a stiahneme do potravinárskej fólie na tvar valca a takto pripravené necháme v chladničke odstáť 1 deň.

Krok 2
Pred grilovaním sviečkovicu nakrájame na 10 rovnakých kusov.

Krok 3
Každý steak odbalíme natrieme olejom z každej strany, položíme na gril a dobre zatiahneme z každej strany.

Krok 4
Počas grilovania si pripravíme panvicu, do ktorej steaky naukladáme a pokračujeme v úprave mäsa.

Krok 5
Na každý steak postupne ukladáme malé kocky masla, osolíme a okoreníme. Znížime teplotu pod panvicou a steaky opakovane polievame maslom.

Krok 6
Počas prípravy kontrolujeme teplotu v strede steaku. Grilujeme do teploty 52 stupňov.

Krok 7
Keď dosiahneme požadovanú teplotu, pridáme koňak a zaflambujeme steaky na panvici. Potom ich odložíme bokom na minimálne 10 minút odležať.

Krok 8
Vzniknutú omáčku precedíme cez tenké sitko a v novom hrnci ju ešte zahustíme maslom ak je potrebné.

Krok 9
Zahusťujeme pridávaním malého množstva masla za stáleho miešania pri pomalom varení.

Krok 10
Pustíme sa do halušiek: Všetky ingrediencie dáme do väčšej nádoby a dobre vymiešame.

Krok 11
Cesto musí mať stredne hustú konzistenciu. Ak je potrebné, pridáme ešte vodu. Halušky uvaríme vo vriacej osolenej vode.

Krok 12
A na záver už len kapusta: Vo väčšom hrnci rozpálime olej.

Krok 13
Pridáme na malé kocky nakrájanú slaninu a krátko orestujeme.

Krok 14
Následne pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Za stáleho miešania pridáme rascu, soľ a čierne korenie.

Krok 15
Do takto orestovaného základu pridáme sirup, maslo a kyslú kapustu bez šťavy. Kapustu za stáleho miešania skaramelizujeme a následne ju budeme dusiť približne 15 minút.

Krok 16
Ak je potrebné, podlejeme vývarom. Nakoniec do kapusty zamiešame pripravené halušky.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti