Rolky z grilovaného baklažánu s mätovou bryndzou a cuketou

valentinske-palacinky-zvladne-aj-zaciatocnik.jpg

600 g baklažánu 800 g čerstvej bryndze mäta citrón 400 g zelených cukiet 200 g údenej slaniny 120 g červenej cibule olivový olej 20 g vínneho octu cesnak 40 g píniových orieškov soľ

Krok 1
Baklažán očistíme, nakrájame na plátky 3-4mm široké a nasucho ugrilujeme na grile na farbu.

Krok 2
Pokvapkáme olivovým olejom , posolíme, ochutíme cesnakom, zľahka premiešame a necháme vychladnúť.

Krok 3
Bryndzu premiešame s dozlatova opečenými orieškami , pridáme nasekanú mätu, osolíme a okoreníme.

Krok 4
Zmes nanesieme na plátky baklažánu a zatočíme.

Krok 5
Slaninku nakrájame na veľmi drobné kocky a vypražíme na škvarky.

Krok 6
Cuketu nakrájame na drobné kocky spolu s červenou cibuľou.

Krok 7
Cuketu potom veľmi rýchlo orestujeme (na skus) na olivovom oleji a tuku z vypraženej slaninky na stredne rozohriatej panvici či hladkom grile.

Krok 8
Dáme do misky a zmiešame s cibuľkou, petržlenovou vňaťou, vinným octom a soľou.

Krok 9
Rolky pri podávaní pokvapkáme ešte olivovým olejom a servírujeme na cuketovo-slaninovom lôžku.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti