Citrónové rezy

salat-so-pstruhom.jpg

Na cesto: 5 žĺtkov 120 g práškového cukru 50 g lieskových orieškov 50 g hrubej múky sneh kypriaci prášok citrónová kôra Na plnku: 2,5 dl mlieka 2 PL hladkej múky 2 žĺtky šťava a kôra z polovičky citróna 120 g cukru 180 g masla

Krok 1
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru a postrúhanou citrónovou kôrou na hladký krém.

Krok 2
Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zmiešame so žĺtkovou zmesou.

Krok 3
Pridáme pomleté oriešky, hrubú múku a kypriaci prášok a ešte raz zľahka premiešame.

Krok 4
Takto pripravené cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 170 stupňov do ružova.

Krok 5
Pustíme sa do plnky: Z mlieka, múky, žĺtkov a cukru uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť.

Krok 6
Za pomoci mixéra vymiešame maslo s cukrom do hladka.

Krok 7
Do masla po troške vmiešavame vychladnutý krém a šťavu a kôru z citróna.

Krok 8
Upečené, vychladnuté cesto prekrojíme na polovičku. Naplníme plnkou, preložíme druhou polkou cesta a celý rez ešte potrieme plnkou.

Krok 9
Na záver posypeme pomletými orieškami a dozdobíme čerstvým ovocím.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti