Kalmár plnený dusenou šunkou, jahody, rukola

losos.jpg

12 ks kalmárov 150 g nadrobno pokrájanej dusenej šunky 80 g nadrobno pokrájanej bielej cibule 80 g nadrobno pokrájanej mrkvy 80 g nadrobno pokrájaného zeleru sedano 120 g jahôd 4 lyžice balzamikového octu 100 g rukoly 60 g červenej cibule 100 g koriandru soľ biele korenie

Krok 1
Kalmáre umyjeme a očistíme.

Krok 2
Na troške oleja osmažíme cibuľku, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu a zeler a restujeme.

Krok 3
Pridáme dusenú šunku a necháme ďalšie dve minútky restovať.

Krok 4
Zmes necháme vychladnúť a pridáme soľ, korenie a koriander.

Krok 5
Takto pripravenou zmesou naplníme kalmáre, zavrieme špáradlami, sprudka orestujeme na rozpálenej panvici 1 a ½ minúty z každej strany, dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 2 minúty.

Krok 6
Rukolu zmiešame s plátkami červenej cibuľky,jahodami nakrájanými na štvrtiny, olivovým olejom a balzamikovým octom a soľou.

Krok 7
Na tanier naservírujeme zmes rukoly a pridáme kalmáre rozdelené na polovicu.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti