Talianske risotto s muškátovou tekvicou

oziva-jedlo-nasich-starych-materi.jpg

360 g ryža 1 kg očistená tekvica 4 PL olivového oleja 120 g masla 1 stredne veľká cibuľa 0,2 l vína 1,5 l zeleninového alebo mäsového vývaru morská soľ čerstvo namleté korenie štipka nastrúhaného muškátového orecha 100 g parmezánu

Krok 1
V panvici na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku do zlatista.

Krok 2
Pridáme ryžu a polovicou množstva nahrubo postrúhanej tekvice a krátko orestujeme.

Krok 3
Zalejeme 1/3 horúceho vývaru, bielym vínom, osolíme a neustále miešame a pomaly pridávame horúci vývar.

Krok 4
Príprava risotta trvá asi 20 minút.

Krok 5
Medzitým si na druhej panvici na oleji orestujeme zvyšnú nastrúhanú tekvicu s trochou soli a pridáme do hotového risotta.

Krok 6
Ak je risotto polomäkké, jemne chrumkavé,teda al dente a dostatočne krémové, pridáme nastrúhany parmezán, studené maslo a zvyšnú orestovanú tekvicu,párkrát premiešame a môžeme podávať.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti