Fánky so šľahačkou

d.jpg

Na cesto 400 g hladkej múky 1 vajce štipka soli 2 dcl mlieka 150 g masla 100 g práškového cukru 1/2 balíčka prášku do pečiva Na vyprážanie olej Na ozdobu práškový cukor na obaľovanie vanilkový cukor 200 ml šľahačky džem s kúskami ovocia podľa chuti

Krok 1
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme vláčne cesto. Prikryté utierkou necháme 1 hodinu odpočívať.

Krok 2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na plát o hrúbke cca 3 mm a radielkom vykrajujeme kosoštvorce alebo obdĺžniky.Do stredu každého narežeme otvor.

Krok 3
Vyprážame na rozpálenom oleji do zlato-ružova. Oleja musí byť toľko, aby v ňom cesto plávalo.

Krok 4
Hotové vyberieme a uložíme do misky vystlanej servítkami, aby sme odsali prebytočný tuk. Zmiešame vanilkový a práškový cukor a ešte teplé fánky v ňom obalíme.

Krok 5
Servírujeme s vychladenou šľahačkou ozdobenou lyžičkou džemu.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti