Sójové rezne so sojanézovým šalátom

rezne.jpg

1 balenie sójových plátkov 1 liter zeleninového vývaru 2 PL sójovej omáčky 200 g hrachovej múky 100 g kukuričnej múky 50 g pšeničnej múky 100 g strúhanky soľ 2 ČL prášku do pečiva olej na vyprážanie 500 g zemiakov 200 g mrkvy 300 g hrášku 2 dcl sójového mlieka 5 dcl oleja 3 PL dijonskej horčice kyslé uhorky podľa chuti kremžská horčicu podľa chuti čierne korenie mleté

Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke, po uvarení ošúpeme a necháme vychladnúť.

Krok 2
Mrkvu nakrájame na drobno a spolu s hráškom pripravíme na pare. Odložíme bokom vychladnúť spolu so zemiakmi.

Krok 3
Do vysokej nádoby nalejeme olej, sójové mlieko a dijonskú horčicu. Ponorným mixérom vypracujeme sojanézu.

Krok 4
Sojanézu dochutíme nastrúhanými kyslými uhorkami, horčicou a čiernym korením. Zmiešame so zemiakmi a s pripravenou zeleninou a necháme odstáť v chladničke.

Krok 5
Sójové plátky pripravíme vo vývare so sójovou omáčkou a dobre z nich vytlačíme vodu.

Krok 6
Rozpálime panvicu s olejom. V jednom tanieri zmiešame hrachovú a kukuričnú múku s práškom do pečiva a zriedime s vodou, aby vzniklo cesto podobné redšiemu cestu na palacinky.

Krok 7
Sójové plátky obalíme ako v trojobale (1. múka, 2. cesto z hrachovej a kukuričnej múky 3. strúhanka) a vypražíme na oleji.

Krok 8
Podávame s vychladeným sojanézovým šalátom.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti