Pečeňová paštéta

video_part #160121

30 g masla 30 g hladkej múky 250 ml smotany na šľahanie 125 ml teľacieho vývaru 700 g bravčovej pečene 350 g mastnej surovej slaniny 1 cibuľa 2 vajcia soľ mleté čierne korenie 1KL mletého zázvoru 300 g tenkých plátkov bielej slaniny extra vybavenie ponorný mixér forma na paštétu (srnčí chrbát) alobal

Krok 1
Pečeň, slaninu a cibuľu nakrájame. Ponorným mixérom rozmixujeme na jemnú hmotu.

Krok 2
Na panvici rozpustíme maslo, opečieme v ňom múku. Podlejeme vývarom, smotanou a povaríme.

Krok 3
Do rúry postavíme hlboký plech naplnený vodou do výšky cca 3 cm a necháme vyhriať na 180 stupňov.

Krok 4
Do pripravenej smotanovej omáčky vmiešame vajcia a pečeňovo-slaninovú hmotu.

Krok 5
Osolíme, ochutíme korením a zázvorom.

Krok 6
Formu cca na 2l vyložíme plátkami slaniny , naložíme pripravenú hmotu a zakryjeme slaninou.

Krok 7
Prekryjeme alobalom a vo vodnom kúpeli varíme v rúre cca 1 hodinu.

Krok 8
Paštétu servírujeme vychladnutú s prílohou podľa chuti.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti