Na bábovku:
1 ČL prášku do pečiva (bezlepkového)
250 g bieleho tofu
200 g mandľovej múky
60 g múky z quinoy
niekoľko kvapiek vanilkovej esencie podľa chuti
50 ml kokosového oleja
50 ml kokosovej smotany
4 vajcia
2 veľké banány
50 g brezového cukru
1 PL (40 g) vlákniny
kokosový olej na vymastenie
kokosová múčka na vysypanie formy
Na želé:
2 veľké jablká
1 ČL vanilkovej esencie
2 PL agávového sirupu
Štipka škorice
1/2 – 1 ČL agar-agaru podľa potreby zahustenia
Krok 1 Všetky ingrediencie na bábovku dohladka vymiešame.
Krok 2 Formu vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kokosovou múčkou.
Krok 3 Nalejeme do nej cesto a pri 180 °C pečieme 30 minút.
Krok 4 Hotovú bábovku necháme vychladnúť v rúre.
Krok 5 Medzitým si pripravíme jabĺčkové želé. Ingrediencie zmiešame, postavíme na oheň a privedieme do varu.
Krok 6 Na miernom ohni povaríme minútu až dve minúty, aby hmota zhustla.
Krok 7 Bábovku pred podávaním polejeme jablkovým želé.