Mandľová bábovka s jablkovým želé

babovka.jpg

Na bábovku: 1 ČL prášku do pečiva (bezlepkového) 250 g bieleho tofu 200 g mandľovej múky 60 g múky z quinoy niekoľko kvapiek vanilkovej esencie podľa chuti 50 ml kokosového oleja 50 ml kokosovej smotany 4 vajcia 2 veľké banány 50 g brezového cukru 1 PL (40 g) vlákniny kokosový olej na vymastenie kokosová múčka na vysypanie formy Na želé: 2 veľké jablká 1 ČL vanilkovej esencie 2 PL agávového sirupu Štipka škorice 1/2 – 1 ČL agar-agaru podľa potreby zahustenia

Krok 1
Všetky ingrediencie na bábovku dohladka vymiešame.

Krok 2
Formu vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kokosovou múčkou.

Krok 3
Nalejeme do nej cesto a pri 180 °C pečieme 30 minút.

Krok 4
Hotovú bábovku necháme vychladnúť v rúre.

Krok 5
Medzitým si pripravíme jabĺčkové želé. Ingrediencie zmiešame, postavíme na oheň a privedieme do varu.

Krok 6
Na miernom ohni povaríme minútu až dve minúty, aby hmota zhustla.

Krok 7
Bábovku pred podávaním polejeme jablkovým želé.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti