Domáce klobásky s údeným syrom, domácim chrenom a chlebové placky

moderatorka-ada-polakova-piekla-pre-svetoznameho-chrisa-powella.jpg

Na klobásky: 600 g bravčového bôčiku soľ korenie majoránka cesnak 100 g údený syr trocha vlažnej vody bravčové črevá Chlebové placky: 250 g hladkej múky 125 ml teplej vody trošku kvasníc soľ 2 PL oleja maslo

Krok 1
Mäso nakrájame na kocky a na hrubo pomelieme mlynčekom na mäso.

Krok 2
Pridáme soľ, korenie, majoránku, prelisovaný cesnak a vlažnú vodu.

Krok 3
Za pomoci kuchynského robota všetko spolu dobre zmiešame, pridáme na kocky nakrájaný údený syr a ešte raz premiešame.

Krok 4
Pripravíme si črevá a nastavíme si nadstavec na plnenie čriev.

Krok 5
Plníme klobáskovou zmesou až sa nám začnú črevá plniť a vytlačovať z trubice robota.

Krok 6
Na konci čreva urobíme špajlou uzol.

Krok 7
Zmes do čriev plníme voľnejšie a na konci opäť urobíme uzol.

Krok 8
Pretáčaním čreva v protismere si naprocujeme klobásky.

Krok 9
Pripravené klobásky varíme vo vode 10 minút, alebo v parnom hrnci 15 minút.

Krok 10
Potom zľahka opečieme na panvici.

Krok 11
Pustíme sa do prípravy placiek. Všetky ingrediencie premiešame s teplou vodou a vypracujeme cesto.

Krok 12
Rozdelíme na 4 časti a necháme vykysnúť.

Krok 13
Cesto roztiahneme na placky a pečieme v rúre 6 až 8 minúť pri teplote 250°C. Po upečení potrieme maslom.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti