Škoricová bábovka s pekanovými orechami

babovka.jpg

Na bábovku: 250 g práškového cukru 250 g zmäknutého masla 4 vajcia 250 g polohrubej múky 250 g jemného tvarohu 1 1/2 ČL kypriaceho prášku 2 ČL mletej škorice 1 1/2 PL kakaa 100 g posekaných pekanových orechov Na karamelový toping: 100 g krupicového cukru 25 g masla 25 ml šľahačkovej smotany

Krok 1
Rúru si predhrejeme na 180°C a bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou.

Krok 2
Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s cukrom do svetložltej peny a pridáme vajcia (izbová teplota).

Krok 3
Do maslovej hmoty postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a škoricou, tvaroh a na záver prisypeme posekané pekanové oriešky (časť si odložíme na záver).

Krok 4
3/4 cesta vlejeme do bábovkovej formy, Zvyšnú 1/4 zmiešame s kakaom a nalejeme navrch.

Krok 5
Špajľou urobíme mramorový vzor a pečieme cca 45 minút. Necháme 5 minút vychladnúť a vyklopíme na tanier.

Krok 6
Na karamelový toping v hrnci zohrievame cukor dovtedy, kým sa nevytvorí karamel, opatrne primiešame roztopené maslo a na záver teplú smotanu.

Krok 7
Necháme rozpustiť a karamelom oblejeme bábovku. Posypeme orieškami a podávame.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti