Raňajkové jablkové mafiny s vločkami

Na cesto: 2 jablká 280 g hladkej múky 2 ČL mletej škorice 2 ČL kypriaceho prášku ½ ČL sódy bikarbóny štipka soli 1 vajce 110 g hnedého cukru 80 ml olivového oleja 200 g cmaru 1/8 l jablkovej šťavy Na plnku: 500 g jemného tvarohu 4 PL práškového cukru 1 vajce citrónová kôra z ½ citróna Na posýpku: 3 PL masla 6 PL hnedého cukru 5 PL ovsených vločiek

Krok 1
Mafinovú formu vystelieme dvanástimi papierovými košíčkami.

Krok 2
Vajce vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, cmar a jablkovú šťavu.

Krok 3
Múku zmiešame vo vedľajšej miske so škoricou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou a štipkou soli.

Krok 4
Mokrú zmes primiešame do múčnej a na záver ručne zamiesime nahrubo nastrúhané jablká do cesta, ktoré rovnomerne rozdelíme do košíčkov.

Krok 5
Na tvarohovú plnku zmiešame spolu všetky ingrediencie a lyžicou ju povtláčame do stredu každého košíčka.

Krok 6
V miske na posýpku ručne zmiešame zmäknuté maslo s cukrom a ovsenými vločkami a posypeme ňou mafiny.

Krok 7
Pečieme v rúre rozohrietaj na 180 ° C asi 25 minút.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti