Ostatné

Viete, čo je toto čudo? Dá sa dokonca jesť

viete-co-je-toto-cudo-da-sa-dokonca-jest.jpg

Výtvor Petra Bracha ochutnala aj moderátorka Kvetka Horváthová. Pochvaľovala si.

Iste ste už počuli o pečení mäsa na slame? V kuchyni Telerána šéfkuchár Peter Bracho z Liptova pripravil bravčovú panenku, ktorú pripravil na slame.

A ako na to? Vyšľahal bielky s troškou soli, nasekal slamu a jeme opražil panenku. Tú potom zabalil do zmesi a vytvoril akýsi kabátik. Celé to potom dal piecť do rúry pri teplote 190 stupňov asi 8 až 10 minút. Musíme si kontrolovať teplotu. Panenka si udrží v sebe zaujímavú chuť sena.

Spoločne s ňou urobil zelerové pyré a samozrejme nechýbal čokoládový rez. Urobil aj sladkú špecialitku zo žinčice. A ako na to? Roztopíte si želatínu s troškou smotany, dáte do fľaše s bombičkou. A potom zmesou ozdobíte dezert.

Recepty nájdete na videu.

VIDEO


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

Dôležité udalosti