Marocké lososové špízy

zdrave-recepty-od-zory-konde.jpg

2 PL celého kmínu 2 PL celého koriandru 2 PL celého feniklu 1 ČL morskej soli ½ ČL čerstvo zomletého čierneho korenia 1 kg lososového filetu bez kože, pokrájaného na 2 cm štvorčeky

Krok 1
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.

Krok 2
V mažiari roztlčieme kmín, koriander, fenikel, soľ a korenie. Tlčieme, kým sa semienka koriandra nerozpadnú.

Krok 3
Jednu stranu lososa namočíme do zmesi korenia a nahrubo obalíme.

Krok 4
Panvicu vhodnú do rúry zahrejeme na strednom stupni. Nepridávame žiaden olej.

Krok 5
Kúsky lososa položíme korenenou stranou na rozpálenú panvicu.

Krok 6
Pečieme, kým sa korenie usuší, je zlatej farby a opečené, asi 4 minúty.

Krok 7
Panvicu prenesieme hneď do rúry a necháme piecť, kým je losos prepečený, asi 1-2 minútky.

Krok 8
Kúsky lososa prenesieme na servírovací tanier a napicháme do nich špáradlá. Podávame ešte teplé.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti