Tourtiere (Francúzsko-Kanadský mäsový koláč)

u-bylinkarky-sme-zistovali-pre-vas-domace-recepty-na-nadchu-horucku-ci-chripku.jpg

225 g mletého hovädzieho mäsa 225 g mletého bravčového mäsa 1 nakrájaná cibuľa 1 PL masla 1 pokrájaný sladký zemiak 3 veľké mrkvy (pokrájané) 2 strúčiky cesnaku 2 ČL mletých klinčekov 3 ČL škorice 2 ČL muškátového oriešku 200 ml vody soľ korenie cesto na dva korpusy

Krok 1
Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

Krok 2
Formu na quiche alebo koláč vymastíme maslom a cesto natlačíme na dno a po bokoch formy.

Krok 3
Pustíme sa do prípravy plnky.

Krok 4
Vo veľkej panvici s ťažkým dnom, opečieme na masle cibuľu a cesnak, 3-5 minút.

Krok 5
Pridáme škoricu, muškátový oriešok a mleté klinčeky a krátko osmažíme.

Krok 6
Po chvíli pridáme hovädzie a bravčové mäso, nakrájanú zeleninu a vodu a privedieme do varu.

Krok 7
Varíme nezakryté po dobu 20 minút na strednom plameni. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.

Krok 8
Hotovú plnku nalejeme na cesto a prekryjeme vrchným cestom.

Krok 9
Na vrch narežeme otvory, aby sa mohla z plnky odparovať prebytočná šťava.

Krok 10
Pečieme pri 200 stupňoch asi 45 minút do zlatista.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti