Vianočná štóla s marcipánom

kassovej-vianocna-torta.jpg

250 g hrozienok 3 PL kandizovaného ovocia 100 g marcipánu 5 PL rumu droždie 50 g kryštálového cukru 100 ml mlieka 500 g hladkej múky 250 g masla 1 balíček vanilkového cukru citrónová kôra soľ maslo práškový cukor

Krok 1
Hrozienka namočíme do rumu.

Krok 2
Pripravíme si kvások. Do vlažného mlieka dáme lyžicu kryštálového cukru, múky a rozdrvené droždie. Necháme nakysnúť.

Krok 3
Do misky dáme preosiatu múku, pridáme roztopené maslo, hotový kvások, zvyšný cukor, štipku soli, kôru z jedného citróna a vymiesime hladké cesto.

Krok 4
Do cesta ešte zapracujeme hrozienka, kandizované ovocie a posekané mandle, prikryjeme utierkou a odložíme na teplé miesto odstáť.

Krok 5
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, preložíme na polovičku, rozložíme naň rozvaľkaný marcipán a zavinieme.

Krok 6
Takto pripravenú štólu odložíme na vymastený plech a necháme ešte chvíľku nakysnúť.

Krok 7
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60 minút.

Krok 8
Ešte teplú posypeme práškovým cukrom.

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti