Čokoládové truffles

truffles.jpg

200 g čokolády (najlepšie 70%) 100 g smotany na šľahanie (30%) 20 g masla kakao na obalenie

Krok 1
Čokoládu nalámeme do nádoby.

Krok 2
V hrnci rozpustíme na slabom ohni v smotane maslo. Smotana nesmie vrieť!

Krok 3
Smotanou prelejeme nalámajú čokoládu a za občasného miešania necháme roztopiť.

Krok 4
Krásnu čokoládovú hmotu ešte opatrne premiešame, prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky stuhnúť (mininálne na hodinku).

Krok 5
Keď je masa dostatočne tuhá, tvarujeme z nej malé guľôčky, ktoré následne obaľujeme v kakau.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti