Linecké kolieska

co-s-rybacou-hlavou-ktora-nam-ostala-.jpg

240 g hladkej múky štipka soli 150 g rastlinného tuku 8 g vanilínového cukru 80 g práškového cukru citrónová kôra z jedného citrónu 2 vaječné žĺtky 200 g práškového cukru na posypanie 100 ml marmelády

Krok 1
Do nádoby s hladkou múkou dáme práškový a vanilkový cukor, štipku soli a premiešame.

Krok 2
Pridáme pokrájaný zmäknutý rastlinný tuk, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme vláčne cesto.

Krok 3
Hotové cesto uložíme na hodinu do chladu.

Krok 4
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2-3 mm a povykrajujeme kolieska.

Krok 5
Do polovičky povykrajujeme do stredu malý otvor. Uložíme na vymastený plech a upečieme.

Krok 6
Upečené kolieska bez otvoru natrieme lekvárom a na ne zľahka pritlačíme kolieska s otvorom.

Krok 7
Hotové kolieska posypeme práškovým cukrom.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti