Tofu Kung Pao

heckodf.jpg

2 balenia bieleho tofu (cca 400 gramov) 2 červené papriky 6 jarných cibuliek 6 strúčikov cesnaku 5 cm zázvoru 8 PL sójovej omáčky 1 PL ryžového octu 1 PL ryžového vína (možno nahradiť s brandy) 2 PL sezamového oleja ½ ČL podrveného sečuánskeho korenia 6 chilli papričiek 2 hrste arašidov 2 ČL trstinového cukru 1 ČL škrobu repkový olej

Krok 1
V miske si pripravíme marinádu zmiešaním 4 PL sójovej omáčky a 2 PL sezamového oleja. Tofu nakrájané na kocky vložíme do marinády, dobre premiešame a necháme stať aspoň 30 minút.

Krok 2
Pripravíme si omáčku – v miske zmiešame 4 PL sójovej omáčky, 1 PL ryžového octu, 1 PL ryžového vína, 2 ČL trstinového cukru a 1 ČL škrobu. Dobre premiešame a odložíme bokom.

Krok 3
Papriku zbavíme jadra a nakrájame na 1 cm kúsky. Cibuľku pokrájame na 2 cm dlhé kúsky.

Krok 4
Cesnak aj zázvor očistime a nakrájame na tenké plátky. Chilli papričky prekrojíme pozdĺžne a zbavíme semiačok.

Krok 5
Na panvici rozpálime repkový olej, vysypeme tofu aj s marinádou a za neustáleho miešania smažíme, až kým nezačne nadobúdať zlatohnedú farbu.

Krok 6
Pridáme chilli papričky a smažíme asi minútu. Potom pridáme cesnak a zázvor a krátko smažíme, kým sa všetky vône neprepoja.

Krok 7
Po chvíľke pridáme papriku a smažíme až kým nezačne mäknúť. Primiešame aj arašidy a smažíme, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

Krok 8
Na zaver pridáme cibuľku, dobre premiešame, dochutíme sečuánskym korením, podlejeme omáčkou, dobre premiešame a odstavíme z plameňa.

Krok 9
Kung pao podávame hneď po dokončení a servírujeme na basmati alebo jasmínovej ryži.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti