Orechové rožky

rozteky.jpg

300 g hladkej múky 200 g rastlinného tuku 8 g vanilínového cukru 80 g práškového cukru 180 g pomletých vlašských orechov 2 vaječné žĺtky Na obalenie: 200 g práškového cukru 5 vreciek vanilkového cukru

Krok 1
Do velkej misy pridáme múku, zmäknutý tuk, práškový a vanilkový cukor, orechy a žĺtky. Všetko spolu vymiesime na hladké cesto.

Krok 2
Na chladnom mieste ho necháme minimálne 30 minút odležať.

Krok 3
Potom cesto rozdelíme na viacero menších častí, ktoré postupne na pomúčenej doske vyvaľkáme do približne 1 cm hrubého valca.

Krok 4
Šulček nakrájame na rovnaké menšie kúsky a postupne z nich formujeme rožteky.

Krok 5
Rožteky ukladáme na suchý plech a pomaly upečieme.

Krok 6
Ešte teplé ich obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti