Kapustnica s figami

nevyhadzujte-stary-chlieb-este-sa-vam-zide.jpg

Varenie môže trvať aj dve hodiny.

SUROVINY

1 kg údeného mäsa
1 kg kyslej kapusty
celé korenie
hlavička cvikle
bobkový list
strúčik cesnaku
cibuľa
mletá červená paprika
mletá čierne korenie
hrnček sušených a namočených húb
250 g údenej klobásy
10 sušených fíg
kyslá smotanu na dokončenie

Krok 1
Údené mäso uvaríme domäkka.

Krok 2
Mäso vyberieme a nakrájame na kocky, ktoré ďalej varíme v kapustnici.

Krok 3
Potom do vývaru pridáme kyslú kapustu, pokrájanú cibuľu, huby, cesnak, figy, koreniny a spolu varíme ďalších 90 -120 minút.

Krok 4
Tesne pred dovarením pridáme údenú klobásu, červenú papriku a necháme prejsť varom.

Krok 5
Pred podávaním ozdobíme každý tanier kapustnice lyžičkou kyslej smotany.


BRATISLAVA/tvnoviny.sk

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti