Španielsky vtáčik z bravčového stehna

Španielsky vtáčik.
Zdroj: Teleráno

1 kg bravčového stehna 4 vajcia 4 cibule 1,5 dl oleja 150 g údenej klobásy 6-8 kyslých uhoriek 50 g údenej slaniny 2 PL mletej červenej papriky 4 PL paradajkového pretlaku 1 PL masla 2 PL hladkej múky soľ, mleté čierne korenie horčica

Krok 1
Mäso nakrájame na plátky a naklepeme. Osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.

Krok 2
Na každý plátok dáme prúžok klobásy, vajíčka a uhorky.

Krok 3
Pripravíme závitky, ktoré uzavrieme špáradlom alebo niťou.

Krok 4
Opečieme ich na rozpálenom oleji z každej strany, vyberieme a odložíme na teplé miesto.

Krok 5
Vo výpeku opražíme na drobno nakrájanú cibuľu a slaninu.

Krok 6
Závitky vložíme späť, posypeme červenou paprikou a pridáme paradajkový pretlak

Krok 7
Zalejeme vodou tak, aby boli závitky prikryté. Osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka.

Krok 8
Omáčku zahustíme 2 PL hladkej múky, ktorú rozmiešame asi v 1 dl vody. Zjemníme ju maslom.

Krok 9
Podávame s ryžou alebo tarhoňou.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti