Východňarsko-rusnácké holúbky – plnené kapustové listy

holubky.jpg

2 stredne veľké sladké kapusty 200 g bravčová masť 2 cibule 2 hlávky cesnaku 1,5 kg mletého bravčového mäsa 1,5 kg ryže podlhovastej kečup najlepšie ostrý mletá červená paprika soľ vegeta majorán mleté čierne korenie 3 vajcia údená slanina 2 kyslé smotany chlieb tmavý

Krok 1
Kapustové listy predvaríme v osolenej vode. Ryžu uvaríme. (Nie úplne dom mäkka).

Krok 2
Medzitým si na bravčovej masti opražíme cibuľku do hneda (čím viac, tým lepšie).

Krok 3
Do misy vložíme mleté mäso, predvarenú ryžu, opraženú cibuľu, 1 PL kečupu, 3 vajcia a všetko poriadne osolíme a okoreníme, pridáme rozpučený cesnak a mletú červenú papriku.

Krok 4
Touto zmesou plníme kapustové listy a balíme ich do rolád, tzv. holúbkov.

Krok 5
Tie kladieme tesne vedľa seba do hlbokého hrnca.

Krok 6
Na záver ich zalejeme osolenou vodou tak, aby boli všetky ponorené. Varíme 45 minút na miernom ohni.

Krok 7
Tesne pred koncom pridáme okorenený, paradajkový pretlak a paradajky z konzervy.

Krok 8
Premiešame, povaríme ešte 5 minút a odstavíme.

Krok 9
Servírujeme na tanier s trochou osmaženej slaninky a kyslej smotany. Kto má chuť, môže holúbky jesť s tmavým chlebom.

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti