Filety zo pstruha v orechovej kruste

salaty-pre-muzov.jpg

300 g chladeného vykosteného pstruha soľ 50 g vlašských orechov 1 vajce oleja Topinamburové pyré so zázvorom 100 g topinaburov alebo klasických zemiakov mrkva cibuľa olej zázvor smotana 33% soľ mlieko Šafránová omáčka cibuľa rybací vývar šafrán smotana 33% tuk soľ Ravioli plnené krevetami 200 g polohrubej múky soľ 2 vajcia voda olej 500 g kreviet cibuľa pór 150 g mascarpone alebo kyslej smotany

Krok 1
Pstruha umyjeme, usušíme a vyfiletujeme.

Krok 2
Takto pripravený filet rozdelíme na viac častí a tie odložíme bokom.

Krok 3
Pstruha pred podávaním potrieme vajcom, obalíme v mletých orechoch a opečieme na tuku.

Krok 4
Pustíme sa do pyré: Očistené topinambury alebo klasické zemiaky nakrájame, zarestujeme na cibuli, pridáme mrkvu, zalejeme mliekom a varíme v termomixéri. (Môžeme samozrejme dusiť aj klasicky na sporáku)

Krok 5
Nakoniec pridáme smotanu a podľa potreby ochutíme.

Krok 6
Udusené zemiaky rozmixujeme, ochutíme a podávame.

Krok 7
Vo vopred v pripravenom rybacom vývare rozpustíme šafrán.

Krok 8
Na tuku speníme cibuľu, zalejeme vývarom a krátko povaríme.

Krok 9
Prevarenú precedíme, vmiešame smotanu a zredukujeme. Nakoniec pridáme pochutiny.

Krok 10
Ravioli: Z múky, vaječných žĺtkov, soli oleja vypracujeme hladké cesto.

Krok 11
Hladké cesto rozvaľkáme, vykrojíme potrebný tvar, naplníme krevetovou plnkou, uzatvoríme a varíme vo vriacej, osolenej vode.

Krok 12
Uvarené polejeme šafranovým maslom.

Krok 13
Plnka: Krevety nakrájame na jemno, orestujeme na cibuli, pridáme najemno nakrájaný pór a necháme vychladnúť. Do vychladenej zmesi zamiešame mascarpone, ochutíme a plníme.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti