Kuracie SOUS VIDE s karfiolovým pyré, glazovanou zelenina a bryndzovým krupoto

ryby-rybky-rybicky-tentoraz-od-vojta-artza.jpg

Kuracie SOUS Vide: kurča chladené 50 g póru 150 g smotany 33% 120 g kuracej pečene olej soľ korenie mleté čierne Glazovaná zelenina: 250 g mrkvy 500 g zelených fazuliek soľ maslo Krupoto s údenou paradajkou 200 g jačmenných krúpov cesnak jarná cibuľka 200 g bryndze 250 g čerstvých paradajok soľ korenie mleté čierne olej Karfiolové pyré s pečeným cesnakom karfiol cibuľa mlieko smotana 33% zemiaky cesnak soľ olej Šťava z pečených kostí kosti z kurčaťa cibuľa 500 g koreňovej zeleniny bobkový list olej korenie mleté čierne

Krok 1
Umyté kura vykostíme od chrbta na roládu.

Krok 2
Plát mäsa zbavíme prebytočného tuku, koží, upravíme na požadovaný tvar.

Krok 3
Mäso zo stehna vyklepeme, ochutíme, naplníme pripravenou plnkou a zrolujeme.

Krok 4
Prsia vykrojíme, ochutíme a necháme v chlade odležať.

Krok 5
Plnka: Orez z kurčaťa rozmixujeme, pridáme pochutiny, premiešame. Nakoniec zamiešame na kocky nakrájanú pečeň a smotanu.

Krok 6
Takto pripravenou plnkou naplníme kuracie stehná, zrolujeme, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do SOUS Vide. Týmto spôsobom mäso pripravujeme 30 minút pri teplote 80⁰C.

Krok 7
Tepelne upravené mäso opečieme a podávame. Ochutené a odležané kuracie prsia opečieme na tuku do zlatista.

Krok 8
Zeleninu očistíme, oblanšírujeme, vyberieme a vložíme do studenej vody. Takto pripravenú zeleninu pri podávaní prehrievame na masle a ochutíme.

Krok 9
Krupoto: Krúpy premyjeme a vložíme variť do vývaru. Uvarené scedíme.

Krok 10
Na tuku speníme cibuľu, pridáme cesnak, zarestujeme, pridáme uvarené krúpy, nakrájanú jarnú cibuľku a prehrejeme

Krok 11
Nakoniec pridáme bryndzu, nakrájané údené paradajky, premiešame a podľa potreby ochutíme.

Krok 12
Nakoniec zamiešame nakrájanú petržlenovú vňať.

Krok 13
Karfiolové pyré: Karfiol očistíme, umyjeme, rozoberieme na ružice, vložíme na cibuľový základ, pridáme zemiaky, pochutiny a dusíme do mäkka.

Krok 14
Šťava z kostí: Kosti zbavené koží dáme upiecť do hneda. Medzitým si zo zeleniny pripravíme hnedý základ, do ktorého vložíme upečené kosti, zalejeme vodou a varíme tiahnutím min 24hodín. Potom precedíme a podľa potreby používame.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti