Kalerábová polievka

slanina.jpg

3 stredne veľké kaleráby 100 g karotky 50 g petržlenu 70 g masla muškátový oriešok 2 PL oleja 50 g polohrubej múky 1 vajce soľ, korenie petržlenovú vňať

Krok 1
Karotku a petržlen očistíme a osmažíme na oleji a masla asi 5 minút.

Krok 2
Prilejeme 1,5 l vody alebo vývaru, privedieme do varu.

Krok 3
Vložíme na malé kocky nakrájaný kaleráb, osolíme a okoreníme a varíme asi 20 minút.

Krok 4
Zvyšné maslo roztopíme, primiešame múku a vajce. Osolíme a pridáme na špičku noža muškátového oriešku.

Krok 5
Z takto pripraveného cesta nahádžeme do polievky malé halušky. Povaríme 2 minúty a prisypeme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti