Nicoise šalát s čerstvým sashimi tuniakom

4 ks lahôdkových malých zemiačkov 12 ks čerstvých fazuľkových strukov 4 paradajky 24 ks kapary (sterilizované drobné) 1 červená cibuľa 16 ks čiernych olív s kôstkou 1 jarná cibuľka ½ rímského šalátu ½ ľadového šalátu 4 vajcia 1 vetvička petržlenovej vňaťky - hladkolistej 50 g sterilizovaných sardeliek (ančovičky) 200 g tuniaka (chladeného v sashimi kvalite) Na dresing: 100 ml extra panenského olivového oleja 1 menšia cibuľa biela 20 g francúzskej dijonskej horčice čierne korenie strúčik cesnaku 20 g bieleho vínneho octu soľ 1 vetvička čerstvého tymianu

Krok 1
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno

Krok 2
Do vyššej nádoby nalejeme olivový olej, pridáme dijonskú horčicu, nakrájanú cibuľu s cesnakom, vínny ocot a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme do hladkej konzistencie

Krok 3
Do hotového dressingu ešte zamixujeme lístky čerstvého tymiánu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením

Krok 4
Dobre vychladeného tuniaka očistíme a vykrojíme valček, ktorý zabalíme do potravinovej fólie, dobre zatiahneme a necháme asi 30 minút v chladničke

Krok 5
Medzitým sa pustíme do prípravy zemiakov a šalátu. Dobre umyté zemiačiky rozložíme na papier na pečenie a pečieme 15 minút v rúre pri teplote 160 °C

Krok 6
Fazuľky na koncoch skrojíme a krátko sparíme vo vode "na skus". Vyberieme a na chvíľku vložíme do studenej vody. Fazuľky si tak uchovajú krásne zelenú farbu.

Krok 7
Červenú cibuľku olúpeme a nakrájame na jemné mesiačiky

Krok 8
Oba šaláty umyjeme, listy ľadového šalátu natrháme na kúsky, rímsky rozoberieme na jednotlivé listy a zrežeme konce hlúbu

Krok 9
Kapary a čierne olivy necháme odkvapkať na jemnom sitku (pred servírovaním ich ochutíme olivovým olejom)

Krok 10
Očistenú a umytú mladú cibuľku pokrájame šikmými rezmi

Krok 11
Vajce uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na štvrtinky

Krok 12
Hladkolistý petržlen umyjeme a lístky otrháme

Krok 13
Vychladený valček tuniaka nakrájame na požadované plátky, ktoré neoddeľujeme, odstránime z nich fóliu a po obvode rovnomerne opečieme

Krok 14
Všetky ingrediencie na šalát premiešame v miske, naložíme na tanier, preložíme na tenko nakrájanými tuniakom a zakvapneme dressingom

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti